Download gratis Grow Guide: in 3 stappen je hart volgen

Transformatie coach

Mindfulness in Breda

Welkom!

Leer de kunst van leven in het hier-en-nu door mindfulness trainingen, mindful walks en stiltedagen in Breda

 

Mindfulness kan je helpen!

You can’t stop the waves, but you can learn how to surf – Jon Kabat-Zinn

Transformatie coach

Wat is mindfulness?

Mindfulness bestaat al eeuwenlang en vindt zijn oorsprong in het boeddhisme, waar het onderdeel is van het pad naar verlichting. Vaak wordt gedacht dat mindfulness vooral uit mediteren bestaat, maar uiteindelijk gaat het erom dat je het kunt toepassen in de simpele dagelijkse dingen. 

Mindfulness is de kunst van leven in het hier-en-nu, met volledige aandacht en zonder oordeel. Dat kan in een wereld vol prikkels best een uitdaging zijn. Want hoe vaak word je wel niet afgeleid door je telefoon of door gedachten die een loopje met je nemen? 

Met mindfulness leer je om écht aanwezig te zijn een open en milde blik. Waarom dit zo belangrijk is? Het geeft je de rust en ruimte om te voelen wat er in en om je heen gebeurt, waardoor je je eigen (belemmerende) patronen kunt herkennen en doorbreken. 

Wist je dat het wetenschappelijk is bewezen dat mindfulness helpt bij het verminderen van stress, angst en depressie én het verbeteren van je concentratie?

Herken je dit? Dan is mindfulness wat voor jou

Iedereen kan mindfulness beoefenen, ongeacht je leeftijd. Je hebt er zelfs niet altijd een rustige plek voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is je tijd en een open houding.

Mindfulness is voor jou als:

 • Je wordt geleefd door je drukke agenda en graag even op ‘pauze’ zou willen drukken.
 • Je regelmatig piekert over het verleden of de toekomst en meer in het moment zou willen leven.
 • Je het lastig vindt om je te concentreren en behoefte hebt aan meer focus, zodat je op alle fronten effectiever kunt werken.
 • Je last hebt van stress of angstgevoelens en innerlijke rust wilt ervaren
 • Je emoties soms overweldigend (of juist afgevlakt) voelen en je weer in verbinding wilt komen, met jezelf en met de mensen om je heen
 • Je leven regelmatig als ‘veel’ voelt

Stel je eens voor dat…

Dat is de kracht van mindfulness!

“Jouw open houding en fijne coachruimte zorgden voor een prettige sfeer waarin ik mezelf durfde open te stellen, iets waar ik normaal gesproken meer moeite mee heb. Ook wil ik je bedanken voor het delen van de geleide meditaties. Ik heb deze meerdere keren dit weekend gedaan en besefte daardoor weer hoeveel rust die paar minuten per dag kunnen brengen”

Mindfulness in Breda bij Meelanie Coaching

Mindfulness training

Mindful walking

Stiltedag

Transformatie coach

Mindfulness training

1-op-1, duo training en in groepsverband te volgen.

Ontdek de kracht van mindfulness tijdens deze 8-weekse training en maak kennis met de beproefde methoden van MBSR en MBCT.

Elke week staat er een nieuw thema centraal, waarbij theorie, praktijk en persoonlijke oefeningen met elkaar worden gecombineerd. Thuis breng je je kennis verder in de praktijk met opdrachten en door mij ingesproken audio-oefeningen. Daarnaast ontvang je een werkboek (zowel digitaal als hardcopy).

Ik werk in kleine groepen waardoor er voldoende aandacht en ruimte is voor ieders ervaring,

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen zich na deze 8-weekse Mindfulness training fitter, gezonder, stressbestendiger, meer ontspannen en gelukkiger voelen.

De training is zowel individueel als in groepsverband te volgen, waarbij er tijdens de individuele training nog meer focus is op jouw persoonlijke proces. In sommige gevallen wordt de mindfulness training vergoed door je werkgever.

Data* groepstraining

 • 2024 start dinsdag 1-8-15-29 oktober en 5-12-19-26 november van 19:00-21:30 uur.
 • 2025 start dinsdag 4-11-18 februari, 4-11-18-25 maart en 1 april van 19:00-21:30 uur.
* start bij minimaal 4 personen.
 
Deelname aan de 8-weekse mindfulness groepstraining kost € 395 incl. BTW en als je werkgever betaalt € 495 excl. BTW. 
 

1-op-1 8 weekse mindfulness training met persoonlijke begeleiding en aandacht 1-1,5 uur per keer: € 895

Duo 8-weekse (zelf iemand meenemen) met persoonlijke begeleiding en aandacht 1-1,5 uur per keer: € 495 p.p.

 

Mindful walking

Als losse sessie en als onderdeel van een coachtraject te boeken.

Het fluiten van de vogels, de frisse geur van nat gras, zacht mos onder je voeten. Hoe vaak wandel jij met échte aandacht? 

Tijdens een mindful walk nodig ik je uit om te vertragen. De oefeningen die we tijdens de wandeling doen, zoals ademhalingstechnieken, aandachtsoefeningen en stilte-stops, helpen hierbij. Het gaat tijdens een mindful walk niet om de inspanning of de afstand die je loopt, maar om volledig aanwezig zijn in dit moment. 

Deze manier van wandelen vermindert stress, verbetert je concentratie, vergroot je lichaamsbewustzijn en versterkt het gevoel van verbondenheid met jezelf en de natuur.

Transformatie coach
Transformatie coach

Stiltedag

Een stiltedag is het perfecte moment om te vertragen, te verstillen en te connecten met je essentie. Zet je telefoon op stil, trek je terug uit de dagelijkse hectiek en kom volledig tot rust tijdens deze bijzondere ervaring.

Na een warm welkom beginnen we de dag met het zetten van een intentie. Het programma bestaat verder uit stilte- en begeleide meditaties, een wandeling, creatieve opdrachten en een gezonde lunch (in stilte). Daarnaast is er voldoende ruimte voor je eigen invulling en creativiteit. Aan het einde van de dag verbreken we de stilte en reflecteer je op de inzichten die je hebt gekregen. Deelnemers omschrijven deze dag regelmatig als transformerend.

Na afloop voel je je opgeladen, vol nieuwe inspiratie én weet je hoe je in het dagelijks leven ook meer oplaadmomenten kunt creëren. Een stiltedag duurt van 09:45 – 17:00. Ervaring met mediteren is niet nodig.

Individueel en in groepsverband mogelijk.

Realize deeply that the present moment is all you have. Make the NOW the primary focus of your life. – Eckhart Tolle

Hi, ik ben Mélanie

In ons drukke bestaan kan het best een uitdaging zijn om dicht bij jezelf te blijven. Als gediplomeerd lifecoach & mindfulness trainer zie ik dagelijks hoe mensen hiermee worstelen. Dit begrijp ik als geen ander als moeder van 3 jonge kindjes en zelfstandig ondernemer.

In mijn persoonlijke leven liep ik hier ook tegenaan, maar dit veranderde compleet toen ik in aanraking kwam met mindfulness. Ik ging van onzekerheid naar vertrouwen. Van perfectionisme naar goed genoeg. Van leven in mijn hoofd naar leven vanuit mijn hart. Het effect dat het beoefenen van mindfulness heeft op mijn leven is ongekend! En dit gun ik jou ook! Het is dan ook niet voor niets dat ik  gecertificeerde mindfulness trainer ben en mijn kennis regelmatig toepas in mijn coachingspraktijk.

Tijdens een coachtraject stel ik mij volledig open en geef ik je al mijn energie. Ik werk daarom graag met iedereen die er 100% voor wil gaan. Dit is voor jou als je jezelf in de spiegel durft aan te kijken. Jij, helemaal klaar om je allergrootste dromen te verwezenlijken. Ben jij dat? Dan sta ik liefdevol naast je tijdens dit prachtige proces.

Transformatie coach

Veelgestelde mindfulness vragen

Je kunt je inschrijven door een berichtje met je contactgegevens te sturen onderaan deze pagina, door een e-mail te sturen naar info@meelanie.nl of te bellen naar 06-23195536. Je inschrijving is definitief na betaling.

Nee hoor, ervaring met meditatie is niet nodig. De trainingen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Iedereen kan mindfulness beoefenen, ongeacht je leeftijd of ervaring.

De 8-weekse mindfulness training heeft acht lessen van 2,5 uur met elke week een ander thema. Je leert werken met de MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) en MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) methoden. Je ontvangt een werkboek en audiomateriaal om thuis dagelijks verder te oefenen. De training is individueel of in groepsverband te volgen.

MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) richt zich op het verminderen van stress door middel van mindfulness technieken zoals ademhalingsoefeningen en meditatie. MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) combineert mindfulness met elementen uit de cognitieve therapie om terugval in depressie te voorkomen en negatieve gedachtenpatronen te doorbreken.

Om de effectiviteit van de 8-weekse training te maximaliseren, wordt verwacht dat je dagelijks minimaal een half uur oefent. Dit kan bestaan uit meditatie, ademhalingsoefeningen, en het toepassen van mindfulness in je dagelijkse activiteiten. De huiswerkopdrachten zijn een essentieel onderdeel van het leerproces en helpen je om de technieken in je dagelijks leven te integreren.

Een mindful walk draait om het volledig aanwezig zijn in het moment. Tijdens de wandeling doe je ademhalingstechnieken, aandachtsoefeningen en stilte-stops, waardoor je stress vermindert, je concentratie verbetert en je je meer verbonden voelt met jezelf en de natuur.

Een stiltedag biedt een heerlijke mogelijkheid om volledig tot rust te komen en je te verbinden met je essentie. De dag bestaat uit stilte- en begeleide meditaties, een wandeling, creatieve opdrachten en een gezonde lunch in stilte. Ervaring met mediteren is niet nodig. Na afloop voel je je opgeladen en geïnspireerd.

De reguliere 8-weekse mindfulness training kost € . Indien je individueel, duo of ander maatwerk wenst, neem dan contact op, dan maag ik graag een voorstel op maat op basis van jouw/jullie wensen en behoeften.  Klik hier voor een indicatie van mijn tarieven.

Een werkgever beschikt vaak over een coachings- of opleidingsbudget. Dit wordt jaarlijks voor jou gereserveerd en je kunt het in overleg besteden aan coaching en mindfulness. In de praktijk zie ik vaak dat er mogelijkheden zijn als je je behoefte aan mindfulness met je werkgever bespreekt.

Benieuwd of dit ook voor jou geldt? Raadpleeg je CAO of ga in gesprek met je leidinggevende of HR manager om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

 • Via je ziektekostenverzekering: Sommige verzekeringen vergoeding bepaalde vormen van mindfulness. Ik voldoe niet aan de vereisten en daarom komen mijn mindfulness programma’s niet in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars.
 • Via PGB: Heb je een persoonsgebonden budget? Dan kan je de kosten voor het traject mogelijk via je PGB vergoed krijgen.
 • Krap bij kas?: Zit je in between jobs, ben je net afgestudeerd, heb je een beperkt budget of wordt coaching via je werkgever niet vergoed? Neem gerust contact op. Dan kijken we samen naar een oplossing.
 • Via het UWV: Ontvang je een uitkering? Dan kun je bij het UWV informeren naar de beschikbare financiële middelen voor herstel en reïntegratie. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met het UWV.

Ja, je kunt een training of sessie annuleren. Individuele sessies kun je tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Voor de effectiviteit is het sterk aan te raden om de 8-weekse mindfulness training volledig bij te wonen. Mocht je een keer onverhoopt niet kunnen informeer dan naar de mogelijkheden om tijdens een andere reeks de gemiste sessie in te halen. 

 

De sessies vinden plaats in mijn coachpraktijk in het hart van Princenhage, Breda. Voor de mindful walks kunnen we kiezen voor mooie plekken in de buurt, zoals het Mastbos of Liesbos, dit stemmen we onderling af. Mijn praktijkruimte bevindt zich aan de Nieuwe Heilaarstraat 48, 4813 AT Breda.

Heb je nog een vraag en staat jouw antwoord er niet tussen? Stel jouw vraag via whatsapp of mail en je hebt binnen 24 uur je antwoord.

Mindfulness waar jij je goed voelt

Mijn mindfulness trainingen en coachsessies vinden plaats in het hartje van Princenhage (Breda). Deze wijk, in de schaduw van de oude St. Martinuskerk, wordt ook wel “het dorp in de stad” genoemd.

Of je nu kiest voor de 8-weekse mindfulness training of een stiltedag, in mijn lichte praktijkruimte mag je helemaal jezelf zijn en tot rust komen.

Kan je je makkelijker openstellen tijdens een wandeling? Kies dan voor een mindful walk. In het prachtige Mastbos of Liesbos bijvoorbeeld, in de buurt van mijn praktijk. Samen kiezen we een plek uit waar jij je goed voelt.

Heb je een vraag over de mogelijkheden, trainingsdata, prijzen of wat ik voor jou kan betekenen? Stel je vraag via mail, whatsapp of geef me een belletje.

Locatie

Meelanie Coaching

Nieuwe Heilaarstraat 48

4813 AT Breda

Contactgegevens

info@meelanie.nl

06-23195536

Kom in contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie, graag kennismaken of direct inschrijven? Ik ben benieuwd naar je verhaal. Stuur een berichtje via het formulier hieronder of klik op het Whatsapp icoontje om mij een appje te sturen. Dan geef ik je binnen één werkdag een reactie.

Wil je niet wachten en nu al een eerste stap zetten om bewust te leven vanuit je hart? Download hier mijn gratis Grow Guide.

Ik wens je alle goeds toe!

Liefs,

Mélanie