Download gratis Grow Guide: in 3 stappen je hart volgen

Inchecken bij jezelf

Mélanie Schaerlaeckens

Lifecoach Breda

Inchecken bij jezelf

Op verzoek van Mommunity Breda – Hét online en offline platform voor en door ouders uit Breda en omstreken- schreef ik deze blog met een waardevolle oefening voor alle ballen hooghoudende mommy’s.

Hi lieve mommy en prachtige powervrouw!

Ik ben Mélanie, 36 jaar en ik woon in het gezellige Princenhage (Breda) samen met Robert en onze 3 eigengereide kinderen Rosalie (6), Evi (3) en Timo (2). Ik ben life-en loopbaancoach voor ambitieuze vrouwen zoals jij. Zo help vrouwen van zichzelf een prioriteit te maken zodat jij je eigen dromen, verlangens en behoeften gaat vervullen.

Het is bijna Valentijnsdag, de dag van de liefde. Een mooi moment om juist nu stil te staan bij de allerbelangrijkste relatie die je in het leven hebt: die met jezelf. Hoe liefdevol ben jij voor jezelf? Ik zie veel vrouwen struggelen met alle ballen hooghouden zoals ze voorheen ook deden maar nu MET een druk gezinsleven. Lang ben ik ook zoekende geweest naar een goede balans. Ik wilde het allemaal zo graag goed doen. Gewoon tevreden zijn was al een uitdaging. Is dat herkenbaar voor je?

Dat je het zo graag goed wilt doen en iedereen naar de zin wilt maken waardoor je vaak andermans behoeften vóór die van jou laat gaan?

Dat je JA tegen iemand zegt terwijl je een NEE voelt?

Of dat je intuïtief ergens een JA voor voelt maar om allerlei redenen dit negeert?

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik het allemaal doe met 3 jonge kinderen. Ik ervaar het leven of wat ik doe niet als ‘druk’, ik heb meer energie dan ooit en nog niet eerder zoveel tevredenheid en geluk ervaren (natuurlijk zijn er uitzonderingen;)).

Verbinding maken met jezelf is voelen wat je nodig hebt.

Zelfliefde is…

Een coachee vroeg me laatst een tip van moeder tot moeder. Nu ben ik geen coach die tips&trics geeft, maar jou helpt jouw antwoorden te vinden want alle wijsheid zit al in jou. Haar vraag zette me echter wel aan het denken. Mijn antwoord naar haar en wat ik jou ook toe wens is om vanuit zelfliefde voor jezelf te zorgen. Het begint allemaal bij jezelf. Zelfliefde is de bron voor een gezond, gelukkig en liefdevol leven. Richt je aandacht op je binnenwereld, luister naar jezelf, voed jezelf en daarmee kun je pas écht aan jezelf en anderen geven. Ik gaf haar een oefening die ik zelf dagelijks doe en die al veel andere moeders hierbij heeft geholpen. Daarom deel ik deze oefening graag met jou.

Doe je mee?

Zelfliefde oefening: inchecken bij jezelf

Inchecken bij jezelf

Vooral als je het druk hebt is het juist belangrijk om bij jezelf stil te staan. Deze fijne check-in meditatieoefening helpt jou daarbij.

Verdiep de connectie met jezelf door je bewust te worden van jouw gedachten, je lijf, je emoties en behoeften. Zodra je de check-in oefening kent, kun je het integreren met dagelijkse routines zoals een toiletstop en ervaren wat het voor je doet als je deze oefening dagelijks (of vaker) herhaalt.

Zorg dat je op een plek bent waar je niet gestoord wordt en luister hier de begeleide meditatie.

Download hier de stappen van de check-in oefening als geheugensteuntje.

Wat kun je jezelf nu of vandaag geven om in je behoeften te voorzien?  Ik ben heel benieuwd hoe je deze oefening hebt ervaren, leuk als je het met me deelt via insta @meelanie.nl.

Wil jij een betere balans, assertiever worden of meer innerlijke rust en vertrouwen? Lees verder over mij en mijn werk als lifecoach in Breda.

Plan hier jouw gratis kennismaking en vertel me alles over jouw wensen en behoeften.

Liefs, Mélanie