Download gratis Grow Guide: in 3 stappen je hart volgen

Vision board maken in 5 stappen

Mélanie Schaerlaeckens

Lifecoach Breda

Vision board maken

Het nieuwe jaar is een mooi, natuurlijk moment om zaadjes te planten voor jouw dromen en doelen voor het jaar dat komen gaat. Ontdek wat voor jou belangrijk is en maak jouw vision board in 5 eenvoudige stappen om jouw doelen en verlangens te realiseren.

In deze blog leg ik je uit wat een vision board is, waarom een vision board jou helpt bij het realiseren van jouw doelen en hoe je in 5 stappen jouw vision board maakt.

Wat is een vision board

Een vision board is een collage van beelden en woorden die jouw wensen, verlangens en doelen weerspiegelt. Het is een krachtig visueel manifestatie hulpmiddel. Het helpt je te ontdekken en te focussen op wat voor jou belangrijk is. 

You only have control over three things in your life — the thoughts you think, the images you visualize and the actions you take. 

– Jack Canfield

Waarom een vision board maken

Je staat heel bewust stil bij wat voor jou belangrijk is. Je hersenen kennen geen verschil tussen feit en fictie. Met een vision board train en conditioneer je je brein om te focussen op wat jij WEL wilt. Je krijgt je doelen en intenties helder.  Je vision board roept emoties bij je op. Daarmee koppel je je gedachten aan je gevoel en daarmee word jij een magneet voor jouw intenties. Het is wetenschappelijk bewezen dat het helpt om je dromen te visualiseren om ze ook daadwerkelijk te realiseren. Tijdens coachtrajecten laat ik coachees een vision board maken om de gewenste realiteit te creëren, want het werkt positief en motiverend.

Heb jij al zin om aan de slag te gaan?

Let’s go!

Mijn vision board 2022

In 5 stappen jouw vision board maken

Stap 1: voorbereidingen treffen

Zorg allereerst voor een fijne omgeving en voldoende tijd. Maak er een leuk moment van voor jezelf, je gaat met je dromen en doelen aan de slag, yes! Zorg dat je materialen bij de hand hebt:

         Groot blanco papier of stuk karton, prittstift, schaar, magazines. 

Stap 2: jouw verlangens

Tune-in op je verlangens, wensen, doelen, dromen en behoeften. Hoe concreter, hoe beter!

Begin bijvoorbeeld met een fijne meditatie om in een goede energetische staat te komen. Dit helpt om te verbinden met je intuïtie en verlangens. Sta eens stil bij deze levensgebieden. Op welke gebieden heb jij wensen en waar verlang je specifiek naar?

  • liefdesrelatie
  • persoonlijke groei
  • familie
  • vrienden
  • zingeving
  • geld
  • geluk
  • creativiteit
  • zelfbeeld
  • werk 

 

Waarom is dit belangrijk voor je? Vraag jezelf per thema of verlangen af: hoe wil ik mij voelen of welk gevoel hoort hierbij?

Wat zijn je belemmerende overtuigingen die jou weerhouden om je verlangens te realiseren? Jouw verlangen en hoe jij je wilt voelen wordt hiermee nog duidelijker én wat je te doen hebt om daar te komen. Verlangens ‘forceren’ terwijl je van binnen voelt of denkt dat je ‘niet goed genoeg bent’ of ‘ik kan het toch niet’ werkt jammer genoeg niet.

Vision board maken

Stap 3: selecteer 

Kies jouw manier om een vision board te maken. Je kunt door magazines bladeren of online aan de slag. Doe vooral wat bij jou past en wat voor jou goed werkt.

Blader of scroll met aandacht en voel wat jou aanspreekt of ‘raakt’. Knip en scheur alles uit dat past bij jouw verlangens en doelen.

Stel je voor dat jouw verlangen rust is. Hoe ziet rust er voor jou uit? Symboliseert het strand, een bos, lucht, een kaars of een mediterend persoon dat? Horen daar bepaalde kleuren of een affirmatie bij?

Vision board maken

Stap 4: creëer 

Je hebt inmiddels een hele stapel met woorden en beelden die passen bij jouw verlangens, lekker bezig!

Verspreid alles wat je hebt verzameld zodat je alles goed kunt zien. Kies de mooiste, best passende beelden die horen bij jouw verlangens. Dit ‘weet’ je doordat je voelt dat het je in positieve zin het meest raakt.

Ik vind het prettig om alvast te puzzelen wat ik waar wil hebben, dit gaat bijna als vanzelf. Maak er een collage van die helemaal past bij wie jij wilt zijn en wat jij wilt doen en hebben. Plakken maar!

Vision board maken in 5 stappen

Stap 5: een plek voor je vision board

Hang je vision board op een zichtbare plek waar je graag en vaak komt. Gebruik het als achtergrond op je telefoon of laptop. Ik heb mijn vision board naast mijn bed hangen. Ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed, een hele fijne reminder vind ik dat en het helpt me te reflecteren of dat wat ik die dag heb gedaan bijdraagt aan mijn verlangens.

Jouw vision board is jouw reminder, jouw inspirator en motivator.

Sta hier dagelijks bewust bij stil al is het maar één minuut. Focus op jouw verlangens en die heerlijke gevoelens die erbij horen waardoor je gemotiveerd bent om je verlangens werkelijkheid te laten worden.  

Mijn vision board 2023

Yes, je bent klaar! Ik hoop dat dit stappenplan waardevol voor je is en dat je vision board jouw inspiratiebron is geworden. 

— 

Als je het kunt dromen, dan kun jij het ook doen!

Een vision board maken is ook heel leuk om samen te doen met gelijkgestemden. Daarom organiseer ik ook workshops vision board maken: Leef Je Dromen. Klik hier om meer te lezen over deze creatieve en inspirerende workshop die jouw leven kan veranderen.

De eerstvolgende workshop is op 17 april om 19 uur.

Ik organiseer graag (op maat) een workshop voor jouw gezelschap, bijvoorbeeld voor je team collega’s, vriendinnen, you name it:)

Jouw intuïtie voedt jouw verlangens en jouw intuïtie kent de weg. Ben jij er klaar voor om jouw dromen te realiseren? Als lifecoach in Breda begeleid ik je met liefde om jouw behoeften en verlangens te vervullen op persoonlijk én zakelijk vlak. Zodat je floreert als nooit tevoren.

Liefs,

Mélanie